aanleveren bestanden

Voor een perfecte uitvoering van drukwerk is een goede aanlevering van groot belang. Hieronder vindt u de specificaties betreft het aanleveren van bestanden voor het bedrukken van textiel. Indien er iets onduidelijk is kunt u contact opnemen via studio@visualprint.nl.

Illustraties en afbeeldingen

Bij voorkeur ontvangen wij bestanden graag als Illustrator EPS, waarbij de illustraties en teksten gevectoriseerd zijn. Voor foto’s hebben wij graag, voor het beste resultaat, een bestand op ware grootte op minimaal 300 DPI. Let op dat u de beelden niet van 72 DPI omzet naar 300 DPI, want dit kan de kwaliteit van het beeld aanzienlijk verslechten.

Afmeting van het ontwerp

Lever het bestand aan op het formaat zoals u het graag gedrukt wilt hebben.
Maximale grootte van het ontwerp is 38 x 50 cm voor volwassenen.

Positie van de opdruk

Geef duidelijk aan waar u de opdruk wilt hebben. Wij hebben diverse mogelijkheden waar wij kunnen bedrukken. Standaard mogelijkheden zijn bedrukking op de voorzijde of achterzijde, borstlogo links of rechts en linker- of rechtermouw. In veel gevallen kunnen wij ook op andere posities drukken, neem daarvoor contact met ons op.

Lettertypen/fonts

Wanneer er een tekst in een vector-bestand aanwezig is, zorg er dan voor dat deze is omgezet naar lettercontouren (outlines).

Kleuren

Geef zo duidelijk mogelijk aan welke kleuren er gedrukt dienen te worden. Werk je niet standaard met PMS kleuren geef dan een zo’n duidelijk mogelijk omschrijving van de kleur, zoals appeltjes groen, smaragd groen, mint groen etc. 
Wij werken volgens de Pantone Matching System (PMS) en zullen de kleuren zoveel mogelijk benaderen bij de gewenste kleur.
 Indien u zelf de PMS kleuren in uw bestanden aangeeft, verander dan niet de naam van de kleur. De door u opgegeven kleuren zullen wij bedrukken zoals is aangegeven in uw bestand.

Wij werken met de volgende programma’s:

Adobe InDesign
Adobe Illustrator
Adobe Photoshop

Bestandsformaten

Wij kunnen de volgende bestandsformaten verwerken:
EPS, AI, PDF, PSD, JPG en TIFF

Ontwerp door Visualprint

Wij kunnen ook een ontwerp voor u verzorgen of bestanden voor u aanpassen.
Ons tarief voor deze werkzaamheden zijn € 50,00 per uur exclusief BTW.

Ontwerp door Visualprint

Wij kunnen ook een ontwerp voor u verzorgen of bestanden voor u aanpassen.
Ons tarief voor deze werkzaamheden zijn € 50,00 per uur exclusief BTW.

Versturen digitale bestanden en voorbeelden

Bestanden kunt u per e-mail sturen naar verkoop@visualprint.nl. Geef daarbij in het onderwerp de naam van het drukwerk en/of bedrijf. Per post kan dit gestuurd worden naar Visualprint, Oostvlietweg 19 C , 2266 GM Leidschendam. Stuur een print van het artwork mee als voorbeeld. Toegestuurde CD’s of DVD’s worden niet retour gezonden.

Indien er vragen zijn kunt u contact met ons opnemen voor meer informatie.

Hallo!