borduren

Het borduren van uw logo geeft een stijlvolle uitstraling

Met deze techniek wordt met behulp van naald en garen uw logo of afbeelding genaaid op textiel. Borduren geeft een duurzame afwerking en blijft kwalitatief perfect, zelfs na vele wasbeurten. Dit maakt borduren dan ook uitermate geschikt voor bedrijfskleding. Een zeer duurzame methode en de gebruikte garen zijn wasbaar tot 95 graden Celsius, chemisch te reinigen en tevens te strijken. Wij beschikken over meerdere machines om verschillende producten te kunnen voorzien van logo’s en afbeeldingen.
Wij hebben de nodige expertise van het borduren, beschikken over meerdere machines en produceren zelf de digitale borduurbestanden. Hierdoor kunnen wij snel kunnen inspringen op de vraag van onze relaties, zodat wij u het beste borduurwerk kunnen leveren.

Borduurmogelijkheden

Binnen onze organisatie kunnen wij diverse soorten textiel borduren. Met onze gespecialiseerde computerprogramma’s kunnen wij eenvoudige en complexe logo’s verwerken en deze prachtig borduren op de door u gewenste kleding.

Wij begrijpen dat u uw logo of merk wilt promoten op kleding of artikelen dat het beste bij uw onderneming past, daarom kunnen wij borduren op o.a. de volgende artikelen:

 • T-shirts
 • Poloshirts
 • Overhemden
 • Sweaters/Truien/Hoodies
 • Fleece
 • Caps/Petten
 • Mutsen/Beanies
 • Snapbacks
 • Jassen/Bodywarmers
 • Tassen
 • Broeken
 • Schorten/Sloven
 • Handdoeken/Badjassen
 • Sportkleding
 • Werkkleding

Naast standaard borduren kunnen wij ook 3D borduren

Bij 3D borduren ligt het logo als het ware op de kleding. Het is een prima alternatief dan een standaard borduring op bijvoorbeeld caps.
 Niet elk logo of tekst is geschikt voor deze techniek, 3D borduren werkt het beste met grote teksten. De minimale aantallen voor 3D borduren is 50 stuks.
Wilt u deze 3D techniek graag toepassen op uw kleding, maar twijfelt u of het mogelijk is? Mail ons dan een voorbeeld van uw logo, tekst of afbeelding en wij kunnen bekijken welke mogelijkheden er zijn.

Wat wij kunnen borduren

Bovenkleding

Linker- en rechterborst
Afhankelijk van het logo is het advies de borduring een maximale breedte van 9 cm aan te houden. Bredere logo’s zijn wel mogelijk in overleg, aangezien er anders de mogelijkheid bestaat dat het logo onder de oksel komt.

Linker- en rechtermouw
Om een tekst op logo goed zichtbaar te laten zijn op de mouw is ons advies om de borduring niet breder dan 9 cm toe te passen.

Voor- en achterzijde
Een formaat van ca. 26 x 15 cm is mogelijk op de gewenste positie op de voor- en achterzijde van de polo of sweater. Overleg vooraf met ons omtrent de mogelijkheden.

Caps

Voorzijde caps
De voorzijde van de caps kunnen geborduurd worden met een maximale hoogte van ca. 5,5 cm. De breedte kan maximaal 15 cm zijn, maar is wel afhankelijk van de keuze van de cap.

Achterzijde caps
Teksten kunnen recht of in een bocht op de achterzijde van de cap geborduurd worden. De maximale afmetingen zijn ca. 9 cm breed en 5 cm hoog.

Zijpanelen caps
De zijpanelen van een cap kunnen tot een maximum formaat van ca. 6 x 4 cm geborduurd worden.

Extra info
Letters kleiner dan 7 mm zijn niet toepasbaar op caps. Veel kleuren en gedetailleerde logo’s zijn niet altijd geschikt om te borduren op caps.

Mutsen en Beanies

Standaard formaten van de borduring is ca. 9,5 cm breed en 5 cm hoog. De breedte van de borduring is afhankelijk van het model muts, maar soms mogelijk tot 15 cm breed. De hoogte van de borduring wordt bepaald door de hoogte van de rand.
De mutsen kunnen worden geborduurd op de band of band de band op de muts.

Aanleveren van artwork

Voor een perfecte uitvoering van het borduren van kleding is een goede aanlevering van groot belang.
Hieronder de specificaties betreft het aanleveren van bestanden voor het borduren van textiel.

Afmeting van het ontwerp

Lever het bestand aan op het formaat zoals u het graag als borduring zou willen hebben. Wij zullen dan kijken of dit mogelijk is op het gewenste kledingstuk.

Positie van de opdruk

Geef duidelijk aan waar u de borduring wilt hebben. Wij hebben diverse mogelijkheden waar wij kunnen borduren. Standaard mogelijkheden zijn het borduren van een borstlogo links of rechts en linker- of rechtermouw. Maar het is bijvoorbeeld ook mogelijk een grote borduring op de rugzijde te plaatsen.

Illustraties en afbeeldingen

Bij voorkeur ontvangen wij bestanden graag als Illustrator EPS, waarbij de illustraties en teksten gevectoriseerd zijn.
Het is eventueel ook mogelijk een hoge kwaliteit JPG aan te leveren voor het borduren van kleding. Voor het beste resultaat ontvangen wij dan graag een bestand op ware grootte op minimaal 300 DPI. Let op dat u de beelden niet van 72 DPI omzet naar 300 DPI, want dit kan de kwaliteit van het beeld aanzienlijk verslechten.

Lettertypen/fonts

Wanneer er een tekst in een vector-bestand aanwezig is, zorg er dan voor dat deze is omgezet naar lettercontouren (outlines).

Kleuren

De door u aangegeven kleuren in het bestand zullen wij zoveel mogelijk matchen met onze borduurgaren.

Bestanden & Programma’s

Wij kunnen de volgende bestandsformaten verwerken:
 EPS, AI, PDF, PSD, JPG en TIFF

Aanleveren bestanden

Bestanden kunt u per e-mail sturen naar verkoop@visualprint.nl. Geef daarbij in het onderwerp de naam van het borduurwerk en/of bedrijf.
Meerdere of grote bestanden? Deze kunnen eenvoudig worden verstuurd via WeTransfer.

Aandachtspunten

De prijs van het borduurwerk is afhankelijk van het aantal steken. Daarom zijn de kosten hoger bij grote borduursels t.o.v. kleine teksten of logo’s.

Wij kunnen tot 12 kleuren borduren.

U ontvangt altijd een digitale proefdruk voorafgaand wij overgaan tot het borduren van de kleding. Wij vragen om deze proef goed te controleren op de volgende punten:

• Tekst en spelling
• Posities van de borduring
• Kleuren

Prijslijst borduren

Hieronder vindt u onze prijslijst voor het borduren van kleine logo’s of afbeeldingen. De prijs van het textiel is hier niet bij inbegrepen. Overige prijzen voor het borduren van kleding zijn op aanvraag. Mocht er iets onduidelijk zijn of wilt u direct een vrijblijvende offerte aanvragen, neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Prijslijst borduren

Aantal 10-50 51-100 101-250 250+
10 x 6 cm
borstlogo
7,76 4,61 3,46 op aanvraag
10 x 10 cm
borstlogo
9,19 5,97 4,67 op aanvraag
14 x 5 cm
caps & beanies
8,48 5,33 4,17 op aanvraag

Andere afmetingen en posities zijn ook mogelijk. Neem hiervoor contact op voor een vrijblijvende offerte.

 • Leveringen ca. twee weken na goedkeuring digitale drukproef
 • Alle orders onder vooruitbetaling via iDEAL of bankoverschrijving
 • Logo’s of afbeeldingen digitaal aan te leveren via e-mail of WeTransfer

Overige informatie en prijzen

Minimale bestelhoeveelheid
10 per design

Borduurkaart
gratis

Set-up
€25,00 per order

Maximaal aantal kleuren
6 kleuren (meer op aanvraag)

Vrachtkosten
€7,50 per doos

Eventuele ontwerp/DTP kosten
€50 per uur

Indicatie geld tot ongeveer 70% vol borduren. Bij complexe ontwerpen en het gebruik van speciale garens prijs op aanvraag.

Alle genoemde prijzen zijn stuksprijzen exclusief 21% BTW, set-up, textiel en eventuele verzendkosten

iDeal
postNL
GLS

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze acties, productinformatie en diverse tips.

Hallo!