gratis verzenden bedrukte kleding

textieldruk

Visualprint is een eigentijdse drukkerij met kennis van diverse bedrukkingen. Met meer dan 50 jaar ervaring in het bedrukken van textiel, zoals T-shirts, polo’s, sweaters, tassen en schorten in de meest uiteenlopende kleuren.

Naast de bekwaamheid van het zeefdrukken zorgt Visualprint ook voor een kwalitatieve collectie van kleding. Maar het allerbelangrijkste vinden wij nog wel dat de gemaakte afspraken dienen te worden nagekomen.

Bedrukking/Inkten

Plastisol

Plastisol is de meest gebruikte inkt en een duurzame methode voor het bedrukken van textiel. Het gebruik van deze inkt resulteert in een heldere en levendige opdruk, zelfs op donkere kleding.

Discharge

Met deze techniek bleken wij het textiel en zal de opdruk net zo zacht aanvoelen als de kleding. Hierdoor is het mogelijk om veel details te kunnen bedrukken op donker textiel.

Waterinkt

Een waterinkt geeft een zeer fijn en prachtig resultaat. De waterinkt dringt in de vezel en geeft daardoor een zeer aangenaam draagcomfort en is de opdruk nauwelijks voelbaar.

drukposities

standaard voorzijde

Voorzijde Standaard

30 x 40 cm

standaard achterzijde

Achterzijde Standaard

30 x 40 cm

XL voorzijde

Voorzijde XL

38 x 50 cm

XL achterzijde

Achterzijde XL

38 x 50 cm

borstlogo

Borst Logo

10 x 10 cm

pocketlogo

Pocket Logo

8 x 8 cm

linker zijkant

Rechter Zijkant

30 x 30 cm

rechter zijkant

Linker Zijkant

30 x 30 cm

nek label

Neklabel Achterzijde

6 x 4 cm

onderzijde label

Onderzijde Label

6 x 4 cm

korte mouw

Korte Mouw

10 x 8 cm

lange mouw

Lange Mouw

10 x 35 cm

Aanleveren van artwork

Voor een perfecte uitvoering van drukwerk is een goede aanlevering van groot belang.
Hieronder de specificaties betreft het aanleveren van bestanden voor het bedrukken van textiel.

Afmeting van het ontwerp

Lever het bestand aan op het formaat zoals u het graag gedrukt wilt hebben.
 Maximale grootte van het ontwerp is 38 x 50 cm voor volwassenen.

Positie van de opdruk

Geef duidelijk aan waar u de opdruk wilt hebben. Wij hebben diverse mogelijkheden waar wij kunnen bedrukken. Standaard mogelijkheden zijn bedrukking op de voorzijde of achterzijde, borstlogo links of rechts en linker- of rechtermouw.

Illustraties en afbeeldingen

Bij voorkeur ontvangen wij bestanden graag als Illustrator EPS, waarbij de illustraties en teksten gevectoriseerd zijn. Voor foto’s hebben wij graag, voor het beste resultaat, een bestand op ware grootte op minimaal 300 DPI. Let op dat u de beelden niet van 72 DPI omzet naar 300 DPI, want dit kan de kwaliteit van het beeld aanzienlijk verslechten.

Lettertypen/fonts

Wanneer er een tekst in een vector-bestand aanwezig is, zorg er dan voor dat deze is omgezet naar lettercontouren (outlines).

Kleuren

Wij werken volgens de Pantone Matching System (PMS) en zullen de kleuren zoveel mogelijk benaderen bij de gewenste kleur.
 Indien u zelf de PMS kleuren in uw bestanden aangeeft, verander dan niet de naam van de kleur.
Werk je niet standaard met PMS kleuren geef dan een zo’n duidelijk mogelijk omschrijving van de kleur, zoals appeltjes groen, smaragd groen, mint groen etc.

Bestanden & Programma’s

Wij kunnen de volgende bestandsformaten verwerken:
 EPS, AI, PDF, PSD, JPG en TIFF

Aanleveren bestanden

Bestanden kunt u per e-mail sturen naar verkoop@visualprint.nl. Geef daarbij in het onderwerp de naam van het drukwerk en/of bedrijf.
Meerdere of grote bestanden? Deze kunnen eenvoudig worden verstuurd via WeTransfer.

Aandachtspunten

Wij maken voor elke drukkleur in het ontwerp een zeefdrukraam. Wanneer er meerdere drukkleuren of drukposities zijn betekent het dat er meer set-up en drukkosten zijn.

Verlopen in het ontwerp worden gedrukt als rasters.

Wij kunnen niet drukken over zijnaden. Heeft u een design dat op de zijde van een shirts bedrukt moet worden? Kies dan voor een T-shirt zonder zijnaden uit onze collectie.

U ontvangt altijd een digitale proefdruk voorafgaand wij overgaan tot het bedrukken van de kleding. Wij vragen om deze proef goed te controleren op de volgende punten:

• Tekst en spelling
• Drukpositie
• Drukkleuren

Prijzen bedrukken T-shirts

Wat de prijs is van uw drukwerk hangt af van diverse factoren.
 Allereerst is het gekozen textiel van belang, op welke kleding (bv t-shirt of jas) en op welk type stof (bv katoen of polyester) dient er te worden gedrukt. De gekozen kleding bepaalt voor een groot gedeelte de uiteindelijke prijs. Daarnaast is het aantal stuks van belang, waar de opdruk dient te komen en het aantal drukkleuren.

Voor een offerte kunt u ons een mail sturen met uw aanvraag.

Onze andere bedrukkingstechnieken

Omdat elke opdracht anders is, zijn er bij Visualprint ook andere bedrukkingstechnieken. Afhankelijk van de opdracht kunnen wij ook kiezen voor het toepassen van een andere bedrukkingsmethode. Hieronder een overzicht van onze andere technieken.

Transfers

Een andere methode kan zijn om in plaats van directe bedrukking op het textiel te kiezen voor de transfertechniek. Transfers worden met behulp van een hittepers op het textiel aangebracht. Een groot voordeel van transferbedrukking is flexibiliteit, omdat het mogelijk maakt om op ongebruikelijke plaatsen te bedrukken op een relatiegeschenk of kledingstuk. De kwaliteit is optimaal en geeft op het textiel een iets zachtere opdruk.

Sublimatie

Sublimatie is de directe overgang van een stof uit de vaste fase naar een gasvormige fase. Door de hitte dat wij gebruiken zal de inkt overgaan naar de gasvormige fase (damp) en een verbinding aangaan met de moleculen van het textiel. Een voordeel van sublimeren is dat de bedrukking volledig in de stof zit er er dus niet op ligt.
Deze techniek is geschikt voor zowel kleine als grote oplagen. Sublimatie is echter alleen geschikt voor wit of licht textiel.

Digitaal printen (DTG)

Met name bij full color bedrukking en kleine aantallen is het digitaal printen van kleding uitermate geschikt. De techniek wordt ook wel DTG (direct-to-garment) genoemd. Het ontwerp wordt direct geprint met hoge resolutie op het gekozen kledingstuk. Ook met deze techniek is de opdruk relatief zacht.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze acties, productinformatie en diverse tips.

Hallo!